Kinder(gezins)leefstijlcoaching

Leefstlijl is alles wat je doet en laat om gezond te zijn en je gezond te voelen. Veelal gewoontegedrag. Bewustwording is de eerste stap. Waar ben je tevreden over? Wat wil je behouden? Wat zou je dan willen veranderen? Wil jij letterlijk en figuurlijk in beweging komen? Ongezonde gewoontes vaarwel zeggen? Afscheid nemen van niet helpende overtuigingen? Coachen op eigen regie en leren veerkrachtig te worden is hierbij voor mij de kern.

 

Bij kinderleefstijlcoaching gaat het eigenlijk om gezinscoaching, het systeem in zijn geheel is nodig om tot verandering te komen. Hoe gaan de gezinsleden met elkaar om? Welke regels en afspraken zijn er? Welke gewoontes zijn er? Wat is leuk om samen te doen? Alleen als de neuzen dezelfde kant op staan, kan het gezin samen tot een blijvende gezondere leefstijl komen.

Als leefstlijlcoach sta ik naast de ouders en samen kijken we naar wat de stappen kunnen zijn naar gezondere gewoontes. Het gezin bedenkt zoveel mogelijk zelf hoe die stappen eruit gaat zien. Het moet passen en vooral ook leuk zijn om er samen aan te werken.

Deze stappen gaan zeker niet alleen om gezonder eten of meer bewegen. Ook bij kinderen en jongeren werk ik vanuit een bredere kijk op gezondheid, positieve gezondheid, uitgewerkt in zes dimensies. Aan welke knop je ook draait, het zal uiteindelijk overal invloed op hebben. Plezier hebben of krijgen in de dingen die je als gezin doet, is hierbij een waardevolle sleutel.

Beweging is nodig om tot die veranderingen te komen. Sprinten vanuit stilstand is niet nodig, zelfs niet wenselijk. Samen komen we tot kleine stapjes in een richting die voor jullie de juiste zijn. Nieuw gedrag ontplooien op het gebied van beweging, voeding, slaap, ontspanning, balans of andere zaken die van invloed zijn om jullie leven voluit en in positieve gezondheid te kunnen leven. Jullie hebben de regie in dit proces. 

De coaching kan ‘gewoon’ bij het gezin thuis, in een vertrouwde omgeving. Het accent van de coaching kan verschuiven. Afhankelijk van de coachvraag, doelen en leeftijd, wisselen gezamenlijke coachsessies zich af met individuele sessies. Naast gesprekstools zet ik ook regelmatig beweging in als middel. Helaas wordt op dit moment leefstijlcoaching voor kinderen nog niet vergoed vanuit de zorgverzekeraar. Het kennismakingsgesprek is gratis. Een traject is altijd maatwerk. 

Tarieven

Coaching

Kennismaking (telefonisch) (30 min)            gratis

Intake (45-60 min)                                           70

Vervolgsessie  (45-60 min)                             70

Extra

Ruimte huren per sessie                                20

 

De tarieven zijn exclusief BTW omdat LEEFF in beweging vrijgesteld is van BTW.